Nespratný Prešovčan. Zabudol kde zaparkoval auto. Požiar v novostavbe v Dravciach.

25.03.2009 Celý región

Nespratný Prešovčan je obvinený pre porušovanie domovej slobody, marenie výkonu úradného rozhodnutia a nebezpečné vyhrážanie
Prešovskí policajti včera začali trestné stíhanie a vzniesli obvinenie 54 ročnému Rudolfovi M. z Prešova pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody.
Obvinený už dlhšie ustavične napádal svoju 50 ročnú družku a vyhrážal sa jej zabitím. Aj napriek tomu, že mu už bolo predtým vznesené obvinenie pre prečin nebezpečného vyhrážania v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody fyzicky napádal družku aj naďalej, následkom čoho jej spôsobil poranenie s trvaním práceneschopnosti viac ako 7 dní. Muž v minulosti 13 krát súdne trestaný nerešpektoval zákaz vstupu do bytu družky, ani po tom, čo ho 24.3.2009 privolaná policajná hliadka na to upozornila. Po opätovnom útoku na družku mu opäť privolaná policajná hliadka obmedzila slobodu, predviedla na obvodné oddelenie polície a je v cele policajného zaistenia do rozhodnutia súdu pri posudzovaní návrhu zo strany polície o jeho vzatí do väzby.

Zabudol kde zaparkoval auto
Humenskí policajti od 19.3.2009 začali trestné stíhanie pre prečin „krádeže „ osobného auta zn. Š Felícia, ktorej sa mal dopustiť neznámy páchateľ , v dobe od 15.40 h dňa 18.3.2009 do 08.15 h dňa 19.3.2009. Auto bolo údajne odstavené za obytným blokom na Námestí slobody v Humennom a krádežou mala vzniknúť poškodenej majiteľke škoda najmenej 1493,72-EUR. V utorok, 24.3.2009 bolo uznesením polície trestné stíhanie zastavené, nakoľko počas vyšetrovania vyšli najavo skutočnosti, pri ktorých bolo zistené, že motorové vozidlo nebolo odcudzené. 47 ročný užívateľ vozidla si spomenul, kde toto nechal a spolu s povereným policajtom príslušného obvodného oddelenia šiel na miesto, kde malo byť vozidlo zaparkované. Skutočne sa tam auto nachádzalo, bolo riadne uzamknuté a nepoškodené. Na základe týchto skutočností, že sa nestal skutok, pre ktorý sa viedlo trestné stíhanie, polícia stíhanie zastavila.

Požiar v novostavbe v Dravciach, okr. Levoča
Popradskí policajti vyšetrujú prípad požiaru v obci Dravce, okr. Levoča , ku ktorému došlo v utorok 24.3.2009 v čase okolo 09.30 hod. K požiaru došlo v prízemí novostavby jedného rodinného domu, ktoré tvorila autodielňa spolu s garážou. V nej sa nachádzalo úžitkové dodávkové vozidlo zn. Ford Tranzit 100 EBB NAS , vybavenie autodielne, rôzne náhradne diely na motorové vozidlá a motocykel Jawa – Babeta. V dôsledku požiaru došlo k úplnému zničeniu auta Ford Tranzit, čiastočnému zničeniu motocykla Jawa Babeta, zničeniu zariadenia dielne, dvoch elektrických garážových dverí, poškodeniu okien na rodinnom dome, zadymeniu priestorov rodinného domu, zadymeniu vonkajších stien domu a následnému popraskaniu stien. Pre majiteľa domu a dielne zhorením vecí a poškodením zariadenia domu vznikla škoda vo výške 129.455, -Eur. Zhorením auta pre jeho majiteľa vznikla škoda na sumu 3.320, -Eur. Na mieste činu bol prítomný zisťovateľ príčin požiaru OR HaZZ Levoča, ktorý na mieste vylúčil úmyselné zavinenie požiaru a k presnej príčine vzniku požiaru sa vyjadrí vo svojej správe.
Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia.
 

Vyberte región